Биография

Група Лавина са:

Иван Айнаджийски
- китара
Владимир Попов
- вокал
Антон Айнаджийски
- бас китара
Виктор Тотев
- китара
Мариян Айнаджийски
- ударни

От октомври 2000 г. група Лавина работи в състав:
Иван Айнаджийски
– китара
Владимир Попов
– вокал
Борис Кацаров
- бас китара
Виктор Тотев
- китара
Мариян Айнаджийски
– ударни.

Първата й изява е на фестивала “Рок предел 2001”, където представя авторски парчета и кавъри на “Iron Maiden” и “Metallica”. През февруари 2002 г. авторската им песен “Болка и страх” е класирана сред първите 12 в пролетния конкурс на българското национално радио, а групата участва в предаването на живо по българската национална телевизия. Същата песен е включена и в компилацията “Metal X-mass” на български рок-групи през декември 2002 г. Групата бавно и търпеливо трупа опит и авторски материал участвайки в различни фестивали (“Рок-Предел” 2002, 2004 и 2005 г., “Берк-Сток” 2005 г., “Мото-рок-събор” Велико Търново) и свирейки в различни клубове.

   През октомври 2005 г. завършват първия си албум “Звуците на дъгата”, записан в студио “Alcatrazz” Пловдив. От хеви метал списание “Про-рок” проявяват интерес и групата решава да го разпространи АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО с коледния брой на списанието. Можете да чуете този албум в секцията "Медия" на сайта.   След две годишно събиране на идеи и финансиране (най-вече финансиране, идеи колкото искаш) през април 2008 излиза вторият албум, наречен "Окуляр", отново със списание Про-Рок. След "Звуците на дъгата", момчетата смениха басист, но не измениха на любимата си музика. Участваха отново в рок фестивали и рокерски събори (каквото бог дал) "забиване" по клубове ... но най-вече не погребаха мечтата си да увековечат новите си творения в албум.
   Албумът "Окуляр" съдържа осем авторски парчета, като в едно от тях, наречено "Generations", се срещат две поколения - гост-вокала Жоро от Заплаха и Владо от Лавина. Има и клип на това парче. Можете да го видите в секцията "Медия" на сайта.
   През месец май 2008 г. на мястото на Мирослав Димов идва Антон Айнаджийски- бас китара.Следват участия по фестивали и клубове в страната.
   От началото на 2009 г. групата започна работа по нови авторски парчета.Очаква се в края на тази година, началото на 2010 г. да започнат и записите на третия албум.

© lavina-rock.com.
Всички права запазени.

НАЧАЛО

ЗА НАС

МЕДИЯ

ГАЛЕРИЯ

КОНТАКТИ

Уеб дизайн и разработка
Антон Айнаджийски